Tinctura Valeriana 50Ml Hofigal

9.90lei

În stoc

SKU: HOFI.00265 Categorie: Brand:

Comenzi telefonice: 0731.849.430

Descriere

Prezentare

Tinctura de valeriana face parte din grupa: hipnotice si sedative in combinatie, exclusiv barbiturice.

Utilizat in mod traditional pentru a reduce nervozitatea la adulti si copii, fiind util si in tratamentul insomniilor, starilor spastice.

Cum arata Tinctura de valeriana si continutul ambalajului

Tinctura de valeriana se prezinta sub forma de solutie, limpede de culoare rosu-brun cu gust amar si miros caracteristic de valeriana. Cutie cu flacon din sticla de culoare bruna, a 30ml picaturi orale solutie, prevazut cu picurator Cutie cu flacon din sticla de culoare bruna, a 50ml picaturi orale solutie, prevazut cu picurator

Indicatii

Nu utilizati Tinctura de valeriana in urmatoarele cazuri: – Hipersensibilitate la Valerianae radix – Sarcina si alaptare. Aveti grija deosebita cand utilizati Tinctura de valeriana Deoarece nu exista date suficiente in privinta administrarii Valerianae radix la copii sub 12 ani, nu este recomandata administrarea medicamentului la aceasta varsta fara supraveghere medicala. In cazul administrarii de lunga durata a valerianei, pot sa apara unele reactii adverse (vezi pct. Reactii adverse) Desi nu a fost demonstrata clinic interactiunea dintre valeriana si alcoolul etilic, ca o masura de precautie, pacientii trebuie sa evite consumul de alcool etilic concomitent cu Valerianae radix. De asemenea trebuie evitata administrarea medicamentului concomitent cu alte sedative. Daca simptomele pentru care se administreaza produsul, persista mai mult de 2 saptamani sau se agraveaza, se recomanda ca pacientul ca ceara sfatul medicului. In cazul administrarii de lunga durata a valerianei, pot sa apara: cefalee, agitatie, insomnie, midriaza, tulburari cardiace. Pentru informatii suplimentare in privinta utilizarii medicamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Utilizarea altor medicamente Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Studiile la animal au aratat ca valeriana are efect aditiv cand se utilizeaza in combinatie cu barbiturice si benzodiazepine. Valerianae radix poate potenta efectul altor medicamente care deprima sistemul nervos; asocierea cu aceste grupe de medicamente necesita supraveghere medicala. Trebuie luate in considerare interactiunile sedativelor cu alte grupe de medicamente.

Utilizarea Tincturii de valeriana cu alimente si bauturi Se recomanda ca medicamentul sa nu fie utilizat in asociere cu consumul de alcool etilic. Sarcina si alaptare Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Medicamentul este contraindicat in timpul sarcinii si alaptarii. Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor Datorita efectului hipnotic (in functie de doza) al Valerianae radix, medicamentul poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje (Vezi si pct. Atentionari si precautii speciale pentru utilizare si Reactii adverse).

Medicamentul contine alcool etilic. Reactii adverse posibile Ca toate medicamentele, Tinctura de valeriana poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Poate apare somnolenta. In cazul administrarii de lunga durata a valerianei, pot sa apara: cefalee, agitatie, insomnie, midriaza, tulburari cardiace. Rar: tulburari gastrointestinale. Foarte rar: alergii de contact (in cazul contactului cu tegumentele). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului. Actiuni Reactii adverse posibile Ca toate medicamentele, Tinctura de valeriana poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Poate apare somnolenta. In cazul administrarii de lunga durata a valerianei, pot sa apara: cefalee, agitatie, insomnie, midriaza, tulburari cardiace. Rar: tulburari gastrointestinale. Foarte rar: alergii de contact (in cazul contactului cu tegumentele). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Conditii de pastrare

A se pastra la temperaturi intre 15-25 C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.

Nu utilizati Tinctura de valeriana dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa exp.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului. Administrare In tulburarile minore de somn doza recomandata este de 15-20 picaturi diluate in 50ml apa, administrate cu jumatate de ora inainte de culcare; in insomnia severa administrarea inainte de culcare poate fi precedata de inca o doza similara in cursul serii; in alte afectiuni, doza recomandata este de 10 picaturi de 3 ori pe zi sau 15-20 picaturi de 3 ori pe zi, in cazuri severe, diluate cu 50ml apa; Pentru informatii suplimentare privind modul de administrare si pentru stabilirea duratei tratamentului se recomanda ca pacientul sa se adreseze medicului.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tinctura Valeriana 50Ml Hofigal”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTA INFORMATIVA

Informatii puse la dispozitie cu scop informativ si nu substitue recomandarile/ prescriptiile medicului specialist. Informatiile prezentate nu au rol de a va ajuta in diagnosticarea oricaror probleme medicale sau de a inlocui tratamentul medical prescris de medicul curant.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator/ distribuitor. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare ce nu au fost aduse in atentia noastra de catre producator/ distribuitor.
IMPORTANT! A se cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de administrare/ utilizare!

Tinctura Valeriana 50Ml Hofigal
Tinctura Valeriana 50Ml Hofigal