Ceai Macese Intregi 50gr Adserv

3,70lei

În stoc

SKU: ADSV.00150 Categorie: Brand:

Comenzi telefonice: 0731.849.430

Descriere

Ceai macese intregi 50gr. Adserv

In continutul chimic al fructelor predomina vitamina C (acidul ascorbic si acidul dehidroascorbic) in cantitate de 0,5 – 2%, de 50 de ori mai mult decat in lamai, de 80-100 de ori mai mult decat in cirese, visine si mandarine si de 200 de ori mai mult decat in mere.

De remarcat faptul ca fructele macesului de munte au un continut mult mai mare de vitamina C (8-10 g%), depasind de aprox. 10 ori continutul fructelor de la ses.

In afara de vitamina C, macesele contin si alte vitamine de mare valoare pentru organismul uman: provitamina A (de 20 ori mai mult decat in mere), vitaminele B1, B2, K, P si PP.

Valoarea energetica a fructelor este de 135 kcal la 100 g produs proaspat.

Petalele florilor contin ulei eteric, iar semintele, cantitati mari de tocoferol (vitamina E). – fructele dau rezultate uimitoare si sunt recomandate in avitaminoze, hipovitaminoze si ca energizant general, mai ales la copii, varstnici, persoane debile, anemice, bolnave de tuberculoza sau aflate in convalescenta. Eficienta este mai mare in perioada rece a anului, cand organismul are nevoie de mai multe vitamine pentru indeplinirea functiilor sale normale. Se stie ca necesarul zilnic in vitamina C este de 100-125 mg, ceva mai mare in cazul unor maladii infectioase, stari febrile, eforturi fizice si intelectuale facute la temperaturi scazute, precum si la femeile dupa nastere.

Ceai macese intregi siropuri, vinuri, marmelade, inclusiv macesele intregi, uscate si macinate (cu sau fara seminte).

Ceai macese intregise consuma in scopuri curative sau profilactice in timpul sezoanelor mai reci, mai ales atunci cand apar raceli, gripe sau afectiuni respiratorii infectioase.

Necesarul de vitamina C se poate realiza prin mestecarea, in cursul zilei, a 30-50 grame de pulpa de macese, curatata de seminte si perisori.

La prelucrarea produselor nu se folosesc obiecte din metal nesmaltuite deoarece metalele descompun usor vitamina C. Produsele din fructe de maces, indiferent de forma de prelucrare, asigura o buna functionare a rinichilor, inimii, ficatului, splinei, creierului si a glandelor cu secretie interna. Consumul acestor preparate este eficient numai pe o durata de maximum 6 luni dupa preparare, intrucat isi pierd o mare parte din vitamine. Macesele, tezaure de vitamine Evaluare utilizator: / 16 Cel mai slabCel mai bun -Macesul, una dintre frumoasele podoabe ale dealurilor, este un leac eficace pentru sanatatea omului, in primul rand pentru vitaminizarea organismelor slabite si apoi pentru prevenirea si combaterea multor afectiuni maladive (cardiovasculare, renale, genitale, digestive, nervoase si pulmonare).

In continutul chimic al fructelor predomina vitamina C (acidul ascorbic si acidul dehidroascorbic) in cantitate de 0,5 – 2%, de 50 de ori mai mult decat in lamai, de 80-100 de ori mai mult decat in cirese, visine si mandarine si de 200 de ori mai mult decat in mere. De remarcat faptul ca fructele macesului de munte au un continut mult mai mare de vitamina C (8-10 g%), depasind de aprox. 10 ori continutul fructelor de la ses. In afara de vitamina C, macesele contin si alte vitamine de mare valoare pentru organismul uman: provitamina A (de 20 ori mai mult decat in mere), vitaminele B1, B2, K, P si PP. Valoarea energetica a fructelor este de 135 kcal la 100 g produs proaspat. Petalele florilor contin ulei eteric, iar semintele, cantitati mari de tocoferol (vitamina E).

Macesele vitaminizeaza organismul

Necesarul de vitamina C se poate realiza prin mestecarea, in cursul zilei, a 30-50 grame de pulpa de macese, curatata de seminte si perisori.

La prelucrarea produselor nu se folosesc obiecte din metal nesmaltuite deoarece metalele descompun usor vitamina C. Produsele din fructe de maces, indiferent de forma de prelucrare, asigura o buna functionare a rinichilor, inimii, ficatului, splinei, creierului si a glandelor cu secretie interna. Consumul acestor preparate este eficient numai pe o durata de maximum 6 luni dupa preparare, intrucat isi pierd o mare parte din vitamine.

Remediu in bolile renale-Ceai macese intregi Pentru afectiunile renale si genitale exista rezultate remarcabile in tratamentele contra urmatoarelor boli: – inflamatiile cailor urinare si ale rinichilor, formarea calculilor la nivelul rinichilor si a vezicii urinare, insuficienta renala, edeme renale si enurezis (pierderea involuntara a urinei).

Pentru aceste afectiuni sunt eficiente decocturi, infuzii si vin de macese, in cure de lunga durata, care intervin in reglarea cantitatii de urina eliminata zilnic; – oprirea hemoragiilor uterine, leucoree, gonoree, cistite, nefrite, dismenoree pentru care se utilizeaza infuzie sau tinctura de macese cu proprietati antiseptice. Ceai macese intregil e bun si pentru bolile de inima In bolile cardiovasculare, preparatele din fructe sunt bune vasodilatatoare, arteriale si venoase si constituie remedii eficiente contra fragilitatii vaselor capilare (datorita continutului in flavonoide si vitamina P).

Prin aceasta, macesele faciliteaza circulatia periferica normala a sangelui, picioarele si mainile nu mai sunt reci si cianurate si previne aparitia de hemoragii la nivelul arterelor sau vaselor, cu pericol de arterite si tromboflebite, mai ales la persoanele in varsta. In plus, intervine in insuficienta cardiaca, cu edeme la glezne.

In bolile inimii, preparatele din macese au rol sedativ in caz de hipertensiune arteriala, cardiopatie ischemica, angina pectorala si aterocleroza coronariana (pentru aceste boli sunt eficiente infuzii si decocturi).

Ceai macese intregi-Stimuleaza secretiile gastrice

In afectiunile aparatului digestiv, preparatele din macese au efecte in steatoza hepatica, hepatita cronica virala (A, B, C), litiaza biliara, dischinezia biliara, colecistite, gastrite (prin stimularea secretiilor), inflamatii intestinale, crampe si senzatie de voma. Prin stimularea digestiei (datorita continutului in pectine) se evita enterocolitele, inflamatiile mucoaselor, hemoragiile la stomac, diareea, dizenteria si intoxicatiile stomacale (se prepara infuzii concentrate, decocturi, macerate la rece, vinuri tonice si pulberi).

Un efect remarcabil se constata in eliminarea viermilor intestinali (oxiuri, ascaroizi, giardia si tenia). Se utilizeaza fructele crude sau uscate si pulverizate, amestecate cu miere de albine (2 parti fructe si 1 parte miere), care se consuma inainte de mese, pe stomacul gol, cate 2-3 lingurite pe zi.

Pentru sistemul nervos, macesele intervin impotriva stresului, a somnolentei, a insomniilor, asigurand nopti linistite. Mai au efecte in migrene, astenii, amnezii, pierderea memoriei, confuzii mentale, nevroze anxioase, anxietate, oboseala si chiar in scleroza multipla in placi (leuconevraxita).

Pentru aceste afectiuni se utilizeaza decoctul, pulberea si tinctura cu actiune sedativa. In afectiunile respiratorii, macesele au efecte remarcabile in tratarea multor boli ca: gripa, raceala, raguseala, rinosinuzita, faringita, astmul bronsic, pneumonia, tuberculoza si in cresterea rezistentei la infectii pulmonare (sunt eficiente infuziile, decocturile si tincturile).

Pulberea de macese (1 lingurita la intervale de 1-2 ore) mareste capacitatea de a suporta febra, asigurand totodata eliminarea unor toxine si inhibarea bacterilor din corp. La tratamente externe se aplica comprese sau masaje locale cu decoct de macese pentru dureri reumatice, imbunatatirea mobilitatii articulare, psoriazis, contuzii, intepaturi de insecte, micoze bucale, cuperoza (vinisoare subtiri pe obraji), dureri de urechi si diferite dermatoze alergice.

Efect bun are si consumul de pulberi din pulpa fructelor uscate, luand 4-6 lingurite pe zi. Lemnul taiat marunt si fiert in apa de baie actioneaza in combaterea bataturilor si a ciocurilor din talpa.

Utilizari terapeutice ale florilor, frunzelor si semintelor Ceai macese intregi. este foarte gustos si reconfortant, are culoarea rosie, gust acrisor si miros placut de vanilie, ceea ce il face indicat sa fie folosit in locul ceaiului chinezesc (verde sau negru).

– Infuzia fara fierbere este indicata pentru a nu distruge vitaminele; se prepara din 10-15 fructe zdrobite sau doua lingurite fructe uscate la 200 ml apa clocotita, care se infuzeaza acoperita timp de 10-15 minute, se paseaza prin tifon, se adauga miere de albine si zeama de lamaie dupa gust si se consuma cate 2-3 ceaiuri pe zi, mai ales dimineata impotriva racelii, in anotimpul iernii si la inceputul primaverii.

– Bautura racoritoare din macese se prepara din 100 g fructe zdrobite care se tin 12 ore scufundate intr-un litru de apa rece; se strecoara prin panza deasa, se adauga 100 g zahar si se consuma cate 2-3 cani pe zi, ca bautura vitaminizanta rece, eventual cu adaos de lamaie, miere de albine, frunze si flori de tei, pentru a mari efectele benefice.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ceai Macese Intregi 50gr Adserv”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NOTA INFORMATIVA

Informatii puse la dispozitie cu scop informativ si nu substitue recomandarile/ prescriptiile medicului specialist. Informatiile prezentate nu au rol de a va ajuta in diagnosticarea oricaror probleme medicale sau de a inlocui tratamentul medical prescris de medicul curant.
Descrierea produselor cuprinde informatiile puse la dispozitie de producator/ distribuitor. Magazinul nostru nu se face responsabil pentru eventualele modificari ulterioare ce nu au fost aduse in atentia noastra de catre producator/ distribuitor.
IMPORTANT! A se cititi cu atentie descrierea, eticheta si ambalajul produsului inainte de administrare/ utilizare!

Ceai Macese Intregi 50gr Adserv
Ceai Macese Intregi 50gr Adserv