Descriere
Descriere produs:
Indicatii ceai de lemn dulce:
artrita, dismenoree, ulcer gastric, traheita, faringita, bronsita, constipatie, calculoza renala si biliara, dispepsii si fermentatie.
Alte indicatii ceai de lemn dulce :
INTERN: – menopauza prematura – pulbere, 3 lingurite pe zi, administrate inaintea meselor principale. – osteoporoza – se iau 2 lingurite de pulbere pe zi. – hipomenoree, amenoree, sterilitate feminina – infuzie combinata, din care se bea cate o cana pe zi. – sensibilitate alergica – se fac cure de cate 20 de zile, cu 14 zile de pauza. In timpul curei se administreaza cate o jumatate de lingurita de pulbere de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. – hipoplazie mamara (insuficienta dezvoltare a sanilor) – infuzie combinata, cate o jumatate de cana dimineata si seara. Se fac cure de 14 zile care incep din prima zi de incetare a ciclului menstrual. – colita de fermentatie – infuzie combinata, 1-2 cani pe zi. – hirsutism, piele cu tendinta de uscare – pulbere, de 2 lingurite pe zi. – artrita, litiaza renala si biliara – infuzie combinata, 3 cani pe zi. – constipatie – infuzie combinata, 1 cana pe zi. – gastrita hiperacida, ulcer gastric, tuse de diverse etiologii, bronsita – macerat la rece. Se beau 3 cani pe zi. – tuse (mai ales iritativa), bronsita, traheita, laringita – infuzie combinata. Se beau 2-3 cani pe zi.
EXTERN: – inflamatii ale cavitatii bucale – se clateste gura sau se face gargara cu infuzie combinata concentrata de 2-3 ori pe zi – faringita, amigdalita, tuse iritativa – gargara cu infuzie combinata concentrata. Se face de 3 ori pe zi. – conjunctivita – comprese cu infuzie combinata aplicata pe pleoapele inchise. Compresa se tine 15-30 minute.
Actiune farmacologica ceai de lemn dulce:
fluidificarea secretiilor traheobronhice si faringiene ;
diuretic ;
antispasmodic ;
antiinflamator ;
antiulceros ;
actiune estrogena ;
laxativ prin influentarea molitatii gastrointestinale .
Continut:
Lemn dulce – Radix Liquiritiae .
Principii active:
glicirizina, flavonoide, hormon estrogen steroidic, vitamine din grupa B .
Mod de preparare si administrare ceai de lemn dulce:
pulbere – planta lemn dulce se macina fin cu rasnita electrica de cafea dupa care se cerne prin sita pentru faina alba. Se ia, de regula, o lingurita rasa de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se tine sub limba vreme de 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa. Pulberea nu se pastreaza mai mult de 10 zile deoarece i se altereaza proprietatile.
infuzie combinata ( reteta pentru obtinerea a 250 ml. de ceai de lemn dulce ) – 1-2 lingurite cu pulbere de frunze se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana de apa de seara pana dimineata, cand se filtreaza; maceratul se pastreaza, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa 20 minute, dupa care se lasa la racit; se combina cele 2 extracte; acest preparat se bea cu un sfert de ora inainte de masa. Doza – 3 cani pe zi.
infuzie combinata concentrata – se prepara la fel ca si cea pentru uz intern cu deosebirea ca acest ceai de lemn dulce va fi mai concentrat: 2 lingurite de planta in loc de 1-2 lingurite, iar timpul de fierbere din faza a doua a prepararii va fi de 20 minute, la foc mic.
cataplasma – planta se macina fin cu rasnita electrica de cafea, dupa care se amesteca intr-un vas cu apa calduta pana se formeaza pasta, care se pune intr-un tifon si se aplica pe locul afectat.
Prezentare ceai lemn dulce:
cutie cu punga a 50 grame
Precautii ceai de lemn dulce:
o administrare prea indelungata (peste patru saptamani) poate produce dureri de cap, hipertensiune, edeme.
Din acest motiv, in general se fac cure de 21 de zile, urmate de 10-14 zile de pauza.
Contraindicatii ceai lemn dulce ( radacina ):
contraindicat la hipertensivi.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.